Search This Blog

04 December, 2010

trip to kelantan - DAY 1

aku naik bas dgn mak aku n along ke Kedah..dr kedah kitorg teros ke kelantan.. but before that..pagi tuh aku n family aku g makan kat Kuala Muda..tempat yg sangat damai.. kat sini tempat majority nelayan.. ayah aku tunjuk kedai makan just hidang gulai ikan kembung je..memandangkan family aku jenis tak makan gulai ngat..tapi gulai sini sangat sedap sbb tak pekat mcm mamak buat.haha.. gulai tuh adalah kari yea..biasa la..kedah suke tukar nama sikit!=)

after pekena gulai tuh mak aku g beli ikan kembung yg baru turun dr laut..wah!mmg fresh..ayah aku beli utk adik2 nya merangkap bapak sedara aku..

ikan dalam jala lagi

aku tak paham dgn mak aku yang TERlampau peramah..HAHA!

posing dari mak aku=)

perjalan Kedah ke Kelantan memakan masa tak taw bapa jam sbb aku tido je dalam kete.siap aku leh tanya bapak aku "abah..kite kat negeri mana sekarang?" ayah aku jawab "London" n aku terus sambung tido sbb mengantuk...

before sampai Kelantan, ayah aku singgah kat Tasik Belum kat Perak..sini tak famous sangat sbb bkn tempat aktiviti mcm Tasik Kenyir mcm tuh..sbb tasik situ...ha..g la goggle search..aku tak taw history...hahahahaha!tapi adalah sebab..aku lupe..ayah aku jadi cikgu sejarah dalam kete n aku mcm biasa time sejarah aku akan tido..kalau ada abang aku die akan kejutkan aku..tapi memandangkan die takde.aku tido dibuai mimpi...

baru bangun tido kena paksa amik gambar..(tapi muka aku mcm tak kena paksa pulak?!)


disebabkan aku tak taw aku kat negeri/negara mana..ayah aku keluarkan peta yang sentiasa ada dalam kereta. Konon ala2 architect nak bina rumah kan??!HAHA!

Tiba di kelantan pukul 5 lebey..after that g makan den balik hotel tido...mana badan tak tembun!!??
Post a Comment