Search This Blog

12 December, 2010

trip to kelantan - DAY 2 ,3,& 4

salam satu malaysia!

poyos!nak jadi wartawan TV1 ke apa??!!hahaha..disebabkan aku dah LAMAAAAAAAAAAAAAAAAA tak online n aku banyak tertinggal cete nak post kat blog.so aku gabungkan semua..hahahaha!

kitorg g jalan2 sampai nak masuk sempadan terengganu..ni disebabkan ikot ayah aku cek kilang2 nye..amat bosan hari nih.. tapi bile ptg tuh ayah aku bwk g tgk kuala..disebabkan aku dah lama tak update blog,so aku lupe nak kuala nih..he.....=)

ayah aku, aku, along(sepupu) n depan tuh tok aku (tgh lyn blues selamba)

along n aku!

kami lagi?hish..


the next day jalan2 kat pasar siti khadijah..mak aku n tok aku shopping sakan.aku bosan.kot2 la mak aku nak beli kan aku songket boleh gak!aku nak songket!!!sbb takde lagi..nak songket kuning.biar kalahkan pengantin bile aku pakai! wahwahwah!!

ni la akibat bosan.

petang tuh bapak aku bawak g pantai chinta berahi..eh!silap..pantai cinta bulan..last aku g stu tym umo 2thn..aku ingat lagi tempat tuh cantik..n ada monyet kat tgh2 hotel aku dok.. tajamkan otak aku?!hahahaha..

lepak kat tepi pantai.. (xde gambar aku sbb tym ni aku tak suke tudung aku!)

hari yang terakhir...ni yang gempak ni!!!aku makan belut!!!!!!!!!!!!!!!nyum2! belut sangat bagus dari ikan haruan..kalau sapa2 penah pegang belut n haruan.ikan2 ni ada lendir yang maximum. ikan berlendir mmg bagus tambah2 utk ibu berpantang. tapi hanya segelintir yang akan makan disebabkan warna yang gelap..=) (ada gaya pakar permakanan tak aku?)

belut masak lada hitam

belut masak paprik

sup belut

p.s:gambar2 ini ditangkap oleh mak aku..tangan dah menggeletar sebab nampak belut.hahaha!

after makan tuh,ayah aku g tanya pasal belut kat tauke..den tauke tuh tunjuk tempat simpan belut... relaxkan otak anda!

ada 2perigi.. dalam satu perigi tuh ada 80ekor belut. aku hanya mampu tgk n amik gambar=)

walaupon dah dibuang isi2 perut yang tak patot dimakan. belut ini masih beregerak aktif dan pasif. sbb tu aku ckp.hanya segelintir org je yang makan sbb ikan ni susang nak siang. kalo aku?aku soh org pasar tuh siangkan utk aku!hahahaha!

ni la rupe kedai tuh..sangat cantik sebab beratapkan nipah...=)

after perkena belut,sambung shopping balik! wahh..tp seperti biasa..aku beli sehelai baju je..nak songket!!!!!!!!
bosan tgk mak aku shopping. aku pon baca paper..(aku perlu tulis benda ni.bkn senang nak baca Sinar)

esoknye kitorg pon balik la..before balik p singgah kat rantau panjang.ha!!situlah aku shopping sakan!! aku balik ke Kedah.. tym nak balik tuh lalu kemuncak banjaran titiwangsa..tempat yg agak sejuk tp tak la tahap nak pakai baju sejuk 3lapis. haha..
spec tu aku beli RM15 kat rantau panjang..hahaha!

ok la..amik gambar family dgn tok aku lak..hu3..

tu je cete2 aku g kelantan..pasni nak cete g gua tempurung lak!! peace n out!!!
Post a Comment