Search This Blog

19 April, 2011

cakap tak serupa bikin lah!

okey.entry nih nurul nak membebel je..

nurul sangat rapat dgn seseorg nih.. dulu die la kawan baik nurul..dia taw apa kebaikan n keburukan nurul sepanjang frendship kitorg. mmg org kata. laki n pompuan tak ley jd kawan baik.kang last2 couple. mmg pon..tapi hubungan putus di tengah jalan...

entah mcm mana die nak mempertikaikan semua keburukan yang nurul ada. dia cakap yang nurul nih banyak bawa die ke arus dosa.nurul taw nurul nih bukan lah wanita yang solehah..tapi ko tuh dah jd kawan baik nurul since form 4..tak kan tak taw lagi kot peragai nurul?  fine la..nurul lepaskan die..nurul tak nak bawak die ke api neraka..kang tambah dosa kang...

nurul dapat gak info2 terkini die dr kwn nurul..stalker? tak la..just a quick update! hahaha!

die nih dulu tak nak ada facebook sbb die kata " itu semua yahudi" tapi last2 ko jugak yang buat. n jawapan die pulak "owh...senang nak contact ngan kwn2" pulak dah~ hahaha!

die banyak gak la nasihat kawan nurul psl dress up kwn nurul nih tak ikot syariat islam..mcm mana yek nak cakap.. yes it is good that u really concern about ur frend..tp toksah memaksa sgt.. meh nak imbas kembali. dulu die pon nasihat pasal dress up nurul. n jawapan nurul senang je.."tunggu la hidayah tu datang. kang nurul berubah la..." die teros bantah " hidayah utk org kafir je." ntah la..nurul tak taw sgt bab2 agama nih.. betol ke hidayah utk org kafir?

back to the topic... tetiba nurul dapat taw die nih dah couple dah.. so it is good for him! sbb nurul dah lama bahagia. (evil gile) n now die pon dah berjinak2 dengan gf die.. u know what i mean ryte? berjinak? haha...

ko punya status kat fb pasal hadis la pe la..tapi last2 ko ber"couple" jugak.. ko jugak yang ckp kat aku couple tu haram..siap boleh pulak pegang2 tangan awek ko lagi... hish2...

yea..aku taw semua couple buat mcm tuh. tapi tolong la.ko tuh jenis suka sangat nak nasihat org.sampai org dah hilang respect kat ko dah.kalau ko rasa ko nak hidup lifestyle lagu tuh..toksah la nak cakap mcm ko tuh baik sgt sampai org igt ko tuh alim bebenor dah..aku je yang taw ko tak sbb aku lagi kenal ko tuh..


jom semua readers ckp ramai2.. ko tuh jenis cakap tak serupa bikin lah!!!

btw...nurul dapat nih dari fb..nak kongsi ramai2 dengan semua kaum2 adam

"Wahai kaum lelaki, jangan terlalu mencari-cari dan menanti-nanti 'si solehah' yang diimpikan akan menjadi milik kita sebalik menjadikan diri kita benar-benar soleh serta sanggup memenuhi segala tuntutan Islam keatas kita adalah lebih utama. Sekiranya syarat ini dipenuhi pasti 'si solehah' yang diidamkan yang mencari dan menanti kita."
Post a Comment