Search This Blog

17 July, 2012

taman negara

assalammualikum!

alhamdulilah nurul baru je start kerja..

pengalaman? penat..ok..itu satu ayat yang best..tapi nak buat mcm mana..cari rezeki punya pasal kan?hihi..

before nurul start kerja..nurul and family pigi taman negara! yihaaa..itu memang permintaan nurul..ayah rancang nak pigi sabah..tp nurul xmau sebab asyik ke sana aja..jadi nurul request utk pigi pahang..hihi...

ini la boat yang kena kami naiki selama 3jam..memang nurul tangkap lentok atas bahu abang!hihi

 ini la resort yang kami stay..sapa2 yang datang sini sila jangan terkejut jika babi hutan bekeliaran seperti 
kambing2 sedang meragut rumput..

sampai je sana kitorg ke seberang menaiki boat RM1 utk MAKANNNN! sangat lapar!

 malam tu kami amik aktiviti iaitu night walk..sangat rindu night walk masa kat sekolah.. tp night walk 
kat sini tak la mencabar sangat sbb track dah ada..hihi..
banyak binatang yang muncul di tengah2 malam..
tapi yang paling chumil adalah TAPIRRRR...

 owh...mengapakah anda sungguh jinak! comel!
mcm nak baring-baring atas tapir ni je!


HARI KEDUA

family nurul dan beberapa buah family jadi satu group untuk jelajah taman negara..mula2 kami menuju ke CANOPY WALK!!

muka mama sanga exited utk ber canopy!

sambil menikmati kehidupan flora and fauna dari atas..tetiba kena sengatan di atas jari ku..
sakittt!:(
habis je buat canopy walk, kitorg ber jungle tracking utk ke bukit terisek

amat la penat nak sampai puncak!! selalu naik broga hill je.hihi..

lepas zuhur kami pun meng cool kan diri ke lata berkoh!

seperti biasa kena naik boat selama 15 minit..maximum 4 orang sahaja..
mulut nurul tak habis berzikir sbb tempat ni YA ALLAH...sangat la cantik!!!!

muka nurul memang tengah dok tahan nak turun ke sungai..!

air ni memang sangat sijukkkkkk
kata nak mengcool kan diri kan??

ini nama nye tsunami sungai..
abangku memang takde keje suka buli adik dia..

after mandi kami ke seberang utk makan!! terjumpa pulak pasangan yang join kami jungle tracking...so kami makan bersama!:)

kedai souvenir sepeleot ni aja...memang nurul tak beli pun apa2..
hehe..jangan mintak apa2 yeaaaa:)

then kami pun balik untuk berehat and tito!

HARI KETIGA
BALIK!!!!
 bye2 taman negara...
insyallah nurul akan pigi lagi sebab sangat tak puas pigi sana!:(

Post a Comment