Search This Blog

07 August, 2012

bila hantu GiGi menyerang bazar!!

Assalammualaikum!!

ahad yang lepas nurul sempat mencuri masa untuk berbuka dengan kawan-kawan  nurul kat rumah elena saad di puchong..
nak g umah dia memang dah boleh sampai melaka dah la..kitorrang sesatttt...
nasib baik ada handphone canggih dari keah samsung "designed for human"..(nurul tak paham slogan diorg ni)

sampai je bukan nak tolong mak elena saad masak..kitorang terus g bazar!
nurul sangat kempunan nak pigi bazar..selama puasa ni kaki tak pernah lagi jejak ke bazar!:(






nurul sangat2 batak dengan bazar ramadhan!hehe..

special thanks to mak elena saad yang masak bertungkus lumus kat kitorang..

makanan memang da boom!

 banyak kan makanan?? nyum3!!

terimah kasih kepada rakan2 yang sudi meluangkan masa dengan nurul...
terubat rindu jugak nurul dengan kegilaan mereka..


tazkirah:



 Bersahabat kerana Allah Taala, ikatan amat kuat sekali. Ia diikat oleh satu akidah. Ia berkawan tidak ada kepentingan dunia yang sementara ini. Mereka bersahabat kerana iman, akhlak dan kerana ketaqwaan. Bersahabat seperti ini adalah kuat ikatannya. Biasanya sampai mati.

Bersahabat seperti ini mendapat perlindungan di Mahsyar dari Allah Taala yang mana hari itu tidak ada perlindungan melainkan perlindungan dari Allah Taala. Sabda Rasulullah SAW:

Maksudnya: Cinta kasih-Ku terlimpah di atas mereka yang berkasih sayang kerana-Ku. Akan Kunaungi mereka di bawah naungan Arasy pada hari Kiamat yang mana pada hari itu tiada naungan melainkan naungan-Ku.”(Riwayat Abiddunya)


amin ya rabbal alamin...
Post a Comment