Search This Blog

02 August, 2012

mercun!yipieee!

Assalammualikum!!!:)

alhamdulilah nurul dapat mencuri masa untuk menghapus habuk yang berada di blog..nurul masih tak dapat nak bahagikan masa lepas kerja.. budget macam kerja PM plak?haha!

raya tahun ni tak sebest raya tahun lepas sbb merdekaraya! dapat lah celebrate birthday nurul!! tahun ni birthday nurul tak dapat di sambut di kampung halaman ku yang indah permai...:(

meriah ok! siap pakai ayu2 baju kurung dgn topi-topi gituuu..

nurul tak sabar nak balik kampung!!! nak taw kenapa? sebab.....


nak main mercunnnnn!!!:))


owh..nurul hanya mendengar mercun itu meletup..tapi nurul berat hati nak cucuh mercun..
kang hilang jari kang...suka bakal suami sebab harga turun..muhahahaha...


inilah list mercun yang akan nurul main!



1.mercun bola

adik-adik yang dikasihi...kalau nak main mercun ni sila berhati-hati sebab mercun ni bunyi kuat dan risiko utk hilang jari pun tinggi..hanya yang ada sifat kamikaze je yang berani cucuh ni..nurul berani dengar aja..

2.mercun ketupat

ketupat?haip! ini bukan untuk di makan yea...dalam packet tu bukan ada pulut yea...dalam tu ada belerang..kang bunyi pom pom pulak perut...seriously...jangan main!mercun ni sangat cepat meletup.tak sempat mercun ni jejak ke tanah dah meletup..nurul berani lagi cucuh mercun bola dari mercun ketupat..bunyi mercun ni memang kuat! 

3. mercun papan



ini mercun bila nak save budget..nurul suka beli mercun ni sebab bunyi mercun ni banyak kali..so macam seronok jugak la! mercun papan ni mcm time tahun baru cina gituuu..tapi kecik sikit la..ini boleh la main..sebab kurang bahaya..nurul ulang suara...kurang bahaya dari diatas..

4. mercun pop pop

mercun ni nurul beli untuk sepupu nurul yang kecik-kecik so that diorang tak kacau yang besar-besar main mercun...mercun ni sangat bosan..hahahaha..tapi boleh la untuk budak kan?

nurul nak nasihat..jangan la buat mercun! memang senang buat mercun tapi bahaya ok!
kang silap-silap raya kat hospital apa macam? tak best kan?? 

kalau budak-budak sekolah rendah nak main tu sila mintak orang dewasa yang cool mcm nurul (huk huk..terpuji diri dewasa kah?) teman..selamat sikit!

sayangi diri anda kerana diri anda sangat berharga!:)

Post a Comment