Search This Blog

30 September, 2014

10 Langkah untuk mulakan Isnin anda!

Assalammualikum!
 
Tajuk di atas sungguh bermakna khas untuk pekerja. Tak kira swatsa atau kerajaan.
Hari Isnin memang musuh ketat kita! Waktu tu la Bos suka buat meeting. Kalau Meeting pagi memang kelam kabut kita dibuatnya!!

Tapi Nurul ada langkah-langkah untuk membuat Isnin anda lebih 'ringan'.
 

  • Setiap hari Ahad, anda digalakkan untuk tidur lebih awal dr hari biasa. Cukup kan 8 jam! waktu biasa 6 jam mungkin.
  • Menjadi kebiasaan untuk Nurul Senaman setiap minggu. Tapi tidak di hari Ahad! Ahad adalah my lazy day! hehehe..
  • Set ke dalam minda, YEA!!! HARI ISNIN TELAH TIBA.. ala-ala iklan dulu "DORA DATANG LAGI!". Bila bangun dari tidur kita akan semangat yg luar biasa sikit!.
  • Go trough apa goal anda untuk next week di tempat kerja anda? Mcm Nurul akan set untuk recruitment mana nak target hit! hehe..
  • Plan something untuk that week. Macam Nurul, Nak tengok movie apa minggu tu? nak join Marathon mana minggu depan? hurm...
  • Bersyukur dengan peluang yang ada, anda masih lagi bekerja untuk mencari rezeki yang halal.


Jadi..jom la kita mulakan isnin dengan Ceria!!!!


Post a Comment