Search This Blog

30 November, 2016

Saatku bergelar Mak Buyung

Seriously aku mengandung?? 

Itu lah respond Nurul bila Nurul buat urine test. Nurul taw pun bila dah masuk minggu ke 9. 
(hormon tak betul lepas kahwin..jadi hura hara period Nurul)

Bila mengandung ni baru Nurul sedar atas keajaiban Allah. 

Jadilah, maka jadilah ia. Maka kita sebagai hamba yang beriman kepadaNya, yang beriman kepada Al-Quran dan yang beriman kepada Qada dan Qadar, yakinlah akan kekuasaan dan kebesaranNya yang menghendaki sesuatu kepada kita. Dia lah yang menentukan segala-galanya. 

Meh Nurul story sikit sebelum Nurul taw Nurul pregnant.

December 2015
Nurul tengah tunggu result untuk masuk Pulapol. Jadi sebelum nak masuk kena hantar result medical checkup. Bila bab medical checkup polis ni memang banyak songeh. Tambah-tambah drug test dan Xray. Nak buat Xray tak boleh pregnant. Nurul risau sebab dah 3bulan tak datang bulan. Jadi buat la scan dekat Putra Medical Centre. 
Memang masa scan Doc ckp rahim bengkak, mungkin sebab tu period tak datang. So aku proceed dengan Xray. 

January 2016
Orang keliling Nurul dah pesan. Sebelum berlari marathon buat Pregnancy Test dulu. Ketegaq jugak.. Maka Nurul berlari la 21km. Tapi waktu lari ni memang Nurul mengah dan sakit perut sangat. 
Yelah, bergelen gelen air 100 plus Nurul minum. Nurul lari 21km dalam 3jam lebih..
Itu sangat lambat.. Nurul tak pernah lari sampai macam tu sekali... 

Husband ajak tengok test Moto GP kat Sepang. Nurul pun follow la.. Tapi Nurul punya mengah dan letih memang over... Nurul rasa something is wrooong with my body.. Balik dari Sepang terus singgah farmasi... Dan result alhamdulilah.... Positive...

Bila Nurul cakap kat parents n parents in law Nurul pregnant diorg happy plus sedih sebab tak dapat nak masuk pulapol. hahaha.. 

Tapi jangan risau.. 

Rezeki Allah akan bagi kepada orang yang berusaha. 

Nurul lalui saat saat indah membawa nyawa di dalam perut Nurul. 







7 hari lepas birthday Nurul yang ke 27.. 

Air ketuban turun masa tengah kerja.. 

Terkedek kedek Nurul balik rumah bersihkan diri lalu serah diri ke PPUM. 

10 Jam bertarung nyawa dan kelaparan.

Lahirlah puteri sulung ku.






Post a Comment